En aftale er en aftale - dog ikke for 7400 pædagogstuderende

su aftale
Først er det muligt at få ekstra SU-lån, men 14 dage efter er det ikke muligt. SU-systemet spænder ben for 7400 pædagogstuderende i lønnet praktik.

Den 27. oktober indgik regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet, en aftale om udvidelse af hjælpepakker, relateret til den aktuelle COVID19-pandemi.

Aftalen giver blandt andet studerende mulighed for ekstra SU-lån i november, december og januar. Studerende i lønnet praktik nævnes specifikt i aftalen. Den 13. november kan man på SU-styrelsen hjemmeside læse at studerende i lønnet praktik, kan søge ekstra SU-lån, men kun hvis de afslutter deres praktik senest i februar 2021.

Udmelding fra SU-styrelsen betyder, at de 7400 pædagogstuderende der 1. december startede i lønnet praktik, ikke kan få det ekstra SU-lån alligevel

PLS bliver efter SU-styrelsens udmelding kontaktet af flere studerende, der mildest talt undre sig over hvorfor de ikke kan få det ekstra SU-lån der er beskrevet i aftalen om udvidelse at hjælpepakker. PLS kontakter uddannelses og forskningsministeriet, for at få en afklaring på de modstridende udmeldinger.

Den 5. december skriver uddannelses og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en facebook-besked - “Det er desværre ikke muligt at udbetale SU til jer, når i er i lønnet praktik og derfor ikke en del af SU-systemet”. I samme besked fortæller Ane Halsboe-Jørgensen at ministeriet arbejder på en løsning, hvor studerende i lønnet praktik, kan få det ekstra SU-lån på et senere tidspunkt.

Her står vi lige nu

“Lige nu er der 7400 pædagogstuderende i praktik, der ikke kan få det ekstra SU-lån. Flere af de studerende har mistet fritidsjob på grund har corona, og især enlige forsørgere er hårdt ramt” siger faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning Kirstine Haaber. “De kan ikke vente til deres praktik er slut i juni med at få det ekstra SU-lån.”

Pædagogstuderende får 11.358 kr. i løn om måneden, og fordi de får løn, er de som Ane Halsboe-Jørgensen skriver ikke en del af SU-systemet i de 6 måneder praktikken står på. Det er den problematik der står i vejen for, at 7400 studerende kan få det ekstra SU-lån.

“Politikerne har besluttet at give studerende mulighed for ekstra SU-lån, men systemet kan ikke finde ud af at give dem det lån” siger Kirstine Haaber, “Det er overhovedet ikke i orden, og der skal findes en løsning meget hurtigt, så de berørte studerende kan få en god jul” slutter Kirstine Haaber, faglig sekretær i Pædagogstuderendes Landssammenslutning.

nyt gennemsigtig pls

Nyheder for pædagogstuderende

Læs seneste nyt fra pædagoguddannelsen samt vigtige informationer fra PLS' sagsbehandler.

Læs mere

pls help

Hjælp når du har brug for det...

Dit medlemskab sikrer dig, at du har et sted at gå hen, hvis du har brug for råd og vejledning. Vores sekretariat hjælper studerende med problemer på uddannelsesinstitutionen såvel som i praktikperioden.

Læs mere

feedback
feedback