Mit praktiksted holder lukket i tre uger i sommerferien – hvad gør jeg?

ferielukket PLS

Lukker din praktikplads i sommerferien, så vil du blive trukket i din praktikløn, for de dage du ikke er på arbejde. Og det vil være et problem for de fleste. Vi vil her komme med nogle forslag til, hvordan du kan undgå lønnedgang:

Bliv overflyttet til en afdeling, der ikke holder ferielukket
Arbejder du på en større institution, så er det måske en mulighed, at blive overflyttet til en anden afdeling, der ikke er ferielukket, eller du kan blive del af en eventuel nødpasning. På den måde undgår du at blive trukket i løn. Du og din leder skal være enige om aftalen, den ene part kan ikke tvinge den anden.

Har du feriegodtgørelse til gode, så kan du bruge dem under ferielukningen
Hvis du har optjent feriegodtgørelse fra en tidligere ansættelse, så kan du se og bestille din feriegodtgørelse digitalt på Borger.dk – KLIK HER

Forskud på feriegodtgørelse
I ferieloven findes en mulighed for "forskudsferie" – at du kan få forskud på den feriegodtgørelse, du vil optjene i løbet af praktikken. Det kan dog kun ske efter aftale med din leder.

Brug afspadsering
En helt anden løsning er at bruge afspadsering – at du aftaler med din leder at du arbejder mere i resten af praktikken, så dine overarbejdstimer kan afspadseres i ferien. Så trækkes du ikke i løn. Du og din leder skal være enige om aftalen, den ene part kan ikke tvinge den anden.

Brug omsorgsdage
Har du børn, så kan du bruge af dine omsorgsdage. Du har to dage pr. år pr. barn til og med det kalenderår, hvor barnet fylder syv år. Gælder kun hvis der er en overenskomst på din praktikinstitution..

Andet arbejde
Du kan også vælge at arbejde et andet sted, fx på dit fritidsjob, mens praktikken holder lukket.

Mere information
Vil du vide mere om de generelle regler, der gælder for ferie i prakikken, så klik her

HUSK - Tvungen ferie er ikke fravær

Vi vil pointere, at tvungen ferie ikke tæller som fravær, i forhold til din mulighed for at blive indstillet til praktikprøven.

Som medlem af PLS kan du altid kontakte os, for at få mere information og personlig rådgivning.

pls meld dig ind 2015 blue

Meld dig ind i Danmarks bedste studieorganisation

For kun 99 kr om måneden får du: Fagblade + Personlig rådgivning + Fagligt fællesskab + Billige Forsikringer + Kurser + Rabatkort + og meget mere...

MELD DIG IND

feedback
feedback